Belgiumban is molesztáltak fiatal lányokat menekültek

Fotó: MTI/EPA/DPA / OLIVER BERG

-

Az incidens néhány nappal ezelőtt történt egy vonaton. Az elkövetők kiskorúak voltak.


Kiskorú menedékkérők legalább három fiatal lányt szexuálisan zaklattak néhány nappal ezelőtt egy vonaton Belgiumban. A Le Soir című lap értesülései szerint a Brüsszel és a vallóniai Tournai között közlekedő vonaton történt a molesztálás múlt vasárnap. Az incidenssel kapcsolatban eddig három bejelentés érkezett.

A három gyanúsítottat már Tournai pályaudvarán kihallgatták. Az ügyben eljárást indítottak szexuális agresszió miatt, a zaklatókat viszont szabadon engedték, és azóta már el is hagyták Belgiumot. A Het Laatste Nieuws című újság tájékoztatása szerint a kiskorú elkövetők Franciaországban tartózkodó szíriai menedékkérők, közülük a legidősebb is mindössze 13 éves.

Kölnben szilveszterkor mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak ki, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Két nőt meg is erőszakoltak. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be. Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.