Így tenyerelt bele egy 17. századi képbe egy bénázó tajvani diák

-

Egy üdítőitallal a kezében megbotlott egy múzeumban és nekiesett Paolo Porpora olasz barokk festőművész egyik festményének egy 12 éves tajvani diák, súlyosan megrongálva a 1,5 millió dollár (394 millió forint) értékű műalkotást.


A The Face of Leonardo, Images of a Genius című tajpeji kiállításon megbotló 12 éves diák megpróbálta visszanyerni egyensúlyát, ám átesett a festményeket elkerítő korláton, és ökölnyi lyukat vert a 350 éves, virágokat ábrázoló csendéletben. Nem a családnak kell kifizetnie a kárt – mondták a kiállítás szervezői. A festmény egy magángyűjtemény része, biztosítva volt. Összesen 55 festményt vittek a kiállításra, ilyesmi még nem fordult elő a múzeumban.


Ezt a festményt rongálta meg a kisfiú


Paolo Porpora a késő barokk neves csendéletfestője volt. A megsérült Virágok című műve 200 centiméter magas. Az európai képzőművészeti alkotásokat katalogizáló Web Gallery of Art adatai szerint a mű 1660 körül készült.

Íme a videó a történtekről.További bénázók

2006-ban a cambridge-i Fitzwilliam Múzeumban egy cipőfűzőjében megbotlott férfi összetört három 300 éves kínai vázát.

2010-ben a New York-i Metropolitan Múzeumban egy nő Picasso egyik festményének esett neki, 15 centiméteres vágást okozva.

A legelképesztőbb hibát Steve Wynn kaszinómágnás követte el, aki mintegy tíz éve belekönyökölt Picasso 1932-ben készült mesterművébe, a Le Reve (Álom) című festménybe. 2013-ban Wynn rekord áron, 155 millió dollárért értékesítette a páratlanul helyreállított remekművet.