Beleshetünk Károly herceg otthonába

-

Károly herceg rezidenciájának, a Clarence House-nak öt termét nyitották meg a közönség előtt.


A londoni Clarence House ötven évig II. Erzsébet édesanyjának, az anyakirálynénak adott otthont, jelenleg a walesi herceg lakja. Augusztusban a palota megnyitja kapuit: egyes helyiségeit, köztük Károly herceg legkedvesebb nappaliját augusztusban nézheti meg a nagyközönség.

A királyi rezidencia öt földszinti terme, a nappali mellett többek között a könyvtár, az ebédlő, valamint az a szoba nyílt meg, amelyben Károly herceg és felesége, Kamilla a világ minden tájáról érkező vendégeit fogadja. A látogatók idegenvezetéssel nézhetik meg a termeket.

A nappali bepillantást enged Károly magánéletébe családi fotóin keresztül. Látható például az éppen a nappaliban készült családi kép, amely György herceg keresztelőjén készült 2013-ban. A különlegességek közé tartozik egy fekete-fehér felvétel az 1950-es évekből az akkor még hercegnő Erzsébetről és férjéről, Fülöp hercegről, amikor még ők éltek a rezidencián. A nappaliban található még egy George Bernard Shaw-portré, egy 18. századi, kínai stílusú francia türkiz váza, fehér porcelán dísznyulak és például egy Chippendale-ülőgarnitúra.


A Clarence House-ban csaknem ötven éven át, 1953-tól 2002-ig az anyakirályné élt, a berendezés mind a mai napig az ő ízlését tükrözi. Károly herceg 2003-ban költözött oda, és 2011-ig ott lakott Vilmos herceg, 2012-ig Harry herceg is. Az épület 1825 és 1827 között épült, először az anyakirályné halála után volt látogatható.