Békében vált el Ákos és a Telekom

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

Pár hónapja óriási cirkusz volt amiatt, hogy a cég szerződést bontott az előadóművésszel a princípiumos nyilatkozata után.


Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése - közölte a Magyar Telekom sajtóosztálya. A közlemény szerint „a partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sok éves, eredményes közös munkát.”

A Magyar Telekom december 16-án jelentette be, hogy felbontja szponzori szerződését Kovács Ákos énekessel, az Echo TV-nek adott interjúja miatt. Ákos három nappal korábban arról beszélt, „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”, a dolguk pedig „a női princípium beteljesítése, valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni”.

Ákos a nyilatkozata után nagyon sok kemény kritikát kapott. A Magyar Telekom azzal indokolta a szerződésbontást, hogy az interjúban elhangzottak szellemiségét nem tartja összeegyeztethetőnek a cégcsoport hitvallásával és értékrendjével. A szerződésbontás viszont a kormánynak nem tetszett, cserébe bejelentették, ők is szerződést bontanak a Magyar Telekommal. Az eredeti nyilatkozat után pár órával pontosítottak, csak a mobilnet-szerződéskről van szó. Később kiderült, ezek olyan szerződések voltak, amik amúgy is két héten belül lejártak volna.