"Bekábszizott Kóbor János" - széttrollkodják a kabalapuli Facebookját

Fotó: MÚSZ/Szaka József

-

Megrohamozták a kommentelők a vizes-vb kabalaállatának, Bol-Dognak a hivatalos Facebook-oldalát, pontosabban azt a képet, amit a készítő Kéri Kft. tett ki még tavaly július 30-án. Az úszószövetség közben bejelentette: új pályázatot írnak ki a kabalaállatra.


A fotó alá a megjelenéskor egyetlen komment érkezett: „Nagyon jók lettek!” Azóta egy angol internetes oldal erősen kritizálta a pulit, összecsapottnak nevezte, és egy sorozatgyilkos lelkéhez hasonlította.

A kisebb kabalával nincs nagy gond, ám az emberi méretű pulijelmez miatt felhorgadtak itthon is, és az elmúlt egy napban folyamatosan jönnek a kommentek a kép alá, valaki egyszerűen csak „borzalmasnak” nevezi, de vannak kreatívabb hozzászólások is: „Király lett ez a bekábszizott Balázs Fecó és Kóbor János keverék.”


Elkészültek a Úszó Vb első PULI jelmezei!

Posted by Kéri Kft. on Wednesday, 30 July 2014

Van, aki azt kérdezi a gyártótól, hogy az ugyancsak közfelháborodást kiváltó Fradi-sashoz nincs-e köze: „Kedves Kéri kft.! Egy ország KÉRI, hogy dobjátok tűzre ezt a fost! (Na jó! Az ember kimászhat belőle!) U.I.: A Fradi-sas tervezéséhez véletlenül nincs közötök?”

Egy másik kommentelő visszafogottabban fogalmaz: „Végignéztem a Kft. plüssfiguráit. Teljesen korrekt, nincs velük semmi baj. De a jelmezen, ami a világbajnokság kabalafigurája lesz, még gondolkodni kéne, még rágódni egy kicsit. Lehet, hogy kapkodni kellett, lehet, hogy nem volt elég idő, de még alakítani kellene egy kicsit, mert így tényleg borzalmas.”


2017-ig van még idő javítani rajta


Persze vannak, akik viccesre veszik a figurát:
„Rohadjon rátok ez a két terrorista. Mik ezek a borzalmak... Én félek.”
„Horrorpuli az Elm utcából.”
„Az első plüss, aminek a kínai változata szebb lesz.”


Volt anyámnak egy ilyen pokróca.

Közben a Magyar Úszó Szövetség bejelentette, hogy új pályázatot írnak ki. Ha még az egész történeten lehet egy kicsit rontani, akkor sikerült: közleményükben ugyanis azt írják, hogy

BOL-DOG KIMÚLT.

KORASZÜLÖTT VOLT.


BOL-DOG KIMÚLT.KORASZÜLÖTT VOLT.A VILÁGBAJNOKSÁG SZERVEZŐ BIZOTTSÁGA, A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉGGEL ÉS A MAGYAR VÍ...

Posted by Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott on Wednesday, August 12, 2015