Bejcgyertyános ilyet még nem látott: vascső, gázolás és kábítószer

-

Gyalogosgázolásnak indult, de hamar kiderült, hogy többről van szó: egy osztrák férfi dühöngött Vas megyében.


Egészen abszurd bűnesetről adott hírt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bejcgyertyános községből. Eredetileg gyalogosgázolásról kaptak hírt a rendőrök, de hamarosan kiderült, hogy többről van szó. Az egész úgy kezdődött, hogy egy 38 éves osztrák férfi, Johann S. először meglökött egy, a helyi az élelmiszerüzlet előtt várakozó férfit, majd a társaságában lévő nőt is megragadta. A két férfi dulakodni kezdett, és Johann S. több alkalommal megütötte a nő védelmére kelt férfit.

Az erőszak az után is folytatódott, hogy a sértettek távoztak a helyszínről, mivel a feldühödött osztrák férfi egy vascsővel támadt vitapartnerére. A pár már futva menekült, amikor a gyanúsított személygépkocsival hajtott utánuk, és elütötte a férfit, majd ismételten bántalmazni akarta a már földön fekvő sértettet, de a nő megakadályozta ezt.

Az osztrák férfi segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A rendőrök Rábapatyon fogták el a gyanúsítottat. Előállították, kihallgatták, és átvizsgálták a járművét, amelyből kábítószergyanús növényi származék került elő. Vele szemben ezért felfegyverkezve elkövetett garázdaság, segítségnyújtás elmulasztása, közúti veszélyeztetés és kábítószer-birtoklás elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.