Beismerte tettét a Teréz körúti robbantó

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Hosszú hallgatás, majd tagadás után a Teréz körúti merénylet gyanúsítottja, P. László beismerte tettét.


Elismerte a Teréz körúti merénylet gyanúsítottja, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben Budapest belvárosában, de nem azzal a céllal, hogy bárkit is megöljön – mondta el a PestiSrácok.hu-nak a férfi ügyvédje a hétfői kihallgatás szünetében. Brunner Tamás szerint ügyfele arról is tájékoztatta az ügyészséget, hogy a bombát ő maga készítette, és a merénylet helyszínét is maga választotta ki. A fiatalember az ügyészeknek azt állította, nem volt bűntársa, a megsérült rendőröket pedig személyesen nem ismerte.

A védő arra a kérdésre ugyanakkor nem válaszolt, hogy mi volt a támadás indítéka és valóban a rendőrök voltak-e ügyfele “célpontjai”. Brunner Tamás ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy P. Lászlónak nem volt problémája a rendőrséggel, a megsérült két rendőrt pedig személyesen nem ismerte.

P. Lászlót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A hatóság ugyanis azt gyanítja, hogy ő volt az, aki tavaly szeptemberben házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbantott a fővárosi Teréz körúton. A detonációban két rendőr súlyosan megsérült.