Bedrogozott helybeliek ölhették meg az izraeli turistát

-

Visszaeső bűnöző lehet a tíz napja eltűnt és szombaton holtan talált izraeli turista, Gross Ofir meggyilkolásával gyanúsított egyik férfi, írja a Blikk. A rendőrség csak annyit közölt, hogy két gyanúsítottat fogtak el: egy 21 éves kocséri, és egy 19 éves lakitelki férfit.


Vasárnap az izraeli lapok írták meg, hogy a Tiszakécskén holtan talált férfi a 40 éves Gross Ofir, aki egyetemi tanulmányai befejezése után utazott Magyarországra, és akinek a szülei már elindultak, hogy azonosítsák őt.

A rendőrök találtak rá az izraeli férfi holttestére, aki a családja tudomása szerint egy barátjánál lakott Tiszakécskén – írta a Times of Israel. A barátnak azonban Budapestre kellett utaznia, Gross pedig Debrecenbe indult, ám az úton valahol nyoma veszett.

A magyar rendőrség továbbra sem közölt többet, mint hogy szombaton este egy tiszakécskei ingatlanban egy izraeli állampolgárságú férfi holttestét találták meg, akit az elsődleges adatok szerint meggyilkoltak.

A helybeliek szerint az egyik gyilkossággal gyanúsított férfi, a 21 éves N. Károly nemrég szabadult a börtönből, ahol betörésért ült. A család egyik ismerőse szerint a férfi drogfüggő, "nem is tudták még kihallgatni a rendőrök, olyan állapotban vitték be" - mondta a Blikknek.

Az eredetileg kocséri férfi Tiszakécskén lakott egy tanyán. A kocsériak a Blikk szerint úgy értesültek, hogy Gross Ofirt álmában ölték meg, azt azonban nem tudni, hogy kirabolni akarták-e.