Bedák Zsolt két és fél menetet bírt Donaire ellen, T.K.O.-val kikapott

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A magyar bunyósnak nem volt esélye, hogy elvegye a Filippínó Villámtól a WBO kispehelysúlyú övét.


Bedák Zsolt személyében négy év után először bokszolhatott vb-övért magyar profi bunyós. A Felix Promotion bokszolója a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire ellen lépett szorítóba Cebu Cityben a WBO kispehelysúlyú övéért.

Donarie – az M4 Sport stúdióban szakértőként nyilatkozó Kovács István, korábbi profi világbajnok szerint – a világ legszűkebb elitjébe tartozik, akihez hasonló minőségű bunyóssal sem ő, sem a Bedákot most edzőként felkészítő Erdei Zsoltnak nem volt módja találkozni karrierje során.


Már a francia Anthony Settoul is megtapasztalta, hogy milyen jó bunyós Nonito Donaire. És most Bedák Zsolt is - sajnos.


Nem is volt sok köszönet a találkozásban. Az első menet puhatolózását egy-egy pontos ütéssel zárták le a felek, a második menetben azonban Bedák egy ravasz bal csapott miatt megroggyant, majd egy felütéstől padlóra került. A mérkőzésvezető rászámolt, folytatta a küzdelmet, de a gongszó előtt újra padlót fogott.

A 3. menetben Donaire – némileg meglepően – nem rontott rá az előző menetben megfogott Bedákra, inkább várta a lehetőséget, ami el is jött. Egy erős és pontos bal felütéssel újra megrogyasztotta a magyar bunyóst, Russell Mora mérkőzésvezető pedig beszüntette a küzdelmet – Donaire technikai K.O.-val nyert.

Donaire félelmetes 39-3 (23 K.O, T.K.O.) mérleggel várta a meccset Bedák ellen, aki majd' három évet hagyott ki, mielőtt Rácz Félix rávette, hogy újra csatasorba álljon.

Bedák 2010-ben Puerto Ricóban már bokszolt egyszer ezért az övért, de akkor a 10. menetben technikai K.O.-val kikapott a hazai ringben bunyózó Wilfredo Vázquez Jr.-tól, akitől később éppen Donaire vette el az övet.