Pokoli küzdelmet ígér Bedák a világbajnoknak

Fotó: AFP / ANTHONY WALLACE

-

Bedák Zsolt pályafutása során másodszor szállhat ringbe a Boksz Világszervezet (WBO) kis pehelysúlyú világbajnoki övéért, melyért szombaton a címvédő Nonito Donaire-rel (felső képünkön) kell megküzdenie, ráadásul a bajnok hazájában, a Fülöp-szigeteken.


A 32 éves magyar ökölvívó már egy hete a helyszínen, Cebu Cityben akklimatizálódik, kedd óta vele van edzője, Erdei Zsolt is, aki az amatőrök samsuni olimpiai selejtezője miatt nem utazhatott el korábban tanítványával.

„Az elmúlt egy évben végig úgy készültem, hogy megkapom a nagy lehetőséget és Rácz Félix összehozta, így eleve jó állapotban kezdtem el a közvetlen felkészülést Donaire ellen – mondta egy héttel elutazása előtt Bedák. – Azt érzem, hogy már most nagyon erős vagyok, amit nagyon jó jelnek tartok."


Bedák győzni akar


A profik között imponáló mérleggel, egy vereség mellett 25 győzelemmel álló ökölvívó egyértelműen a vb-öv megszerzéséért utazott el az ázsiai országba.

„Én az edzéseken mindent megtettem, és a hátralevő időben is mindent meg fogok tenni a sikerért, úgyhogy akármekkora klasszis Nonito Donaire, pokoli küzdelem vár rá – fogadkozott Bedák, aki 2010 májusában szintén a WBO övéért küzdhetett, ám akkor Puerto Ricóban kikapott a hazai Wilfredo Vazqueztől. – Nincs még hat évem, tehát most kell megmutatnom, ki is vagyok. Érettebb vagyok, megfontoltabb, mint Vazquez ellen. A legjobb pillanatban kaptam meg ezt a lehetőséget, amikor a kor és a tapasztalat egyensúlyba került.”


Donaire a világ élmezőnyébe tartozik


Donaire - aki a meccs esélyesének számít - 40. profi meccsét vívja majd szombaton. Eddig 36 győzelme és 3 veresége van, pályafutásában külön lenyűgöző, hogy négy súlycsoportban is világbajnoki címet tudott szerezni.

A találkozót megelőző pénteki mérlegelésen a két bokszoló szinte teljesen azonos súllyal mért: Donaire 55,23, míg Bedák 55,11 kilogrammot nyomott.

Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti szombaton 15.45 órától.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!