Bécsbe vágyik? Menjen busszal!

-

Ezt tanácsolja a MÁV a Keleti pályaudvaron az utazni vágyóknak.


A Keleti pályaudvaron a nemzetközi jegypénztár 11 előtt nem sokkal nyitott ki. Szlovákiába és Ausztriába nem adnak el jegyet, a rendőrség utasítására - tudtuk meg a helyszínen a kijövőktől. Délre és keletre mehetnek.

Azt mondták nekik, a jegyet később fel lehet használni, de nem tudják, mikor. Azt sem merték megjósolni, holnap már indulnak-e vonatok Nyugatra.

Az utasokat a Népligetbe irányítják - közölte tudósítónk. „Az információsok belelendültek, kijönnek tájékoztatni a várakozókat.”

A helyszínen nagy a tanácstalanság. A menekültek megrohamozták a pályaudvart, mikor elvonultak a rendőrök. Sokan felnyomultak a 10.10-es nemzetközi járatra, ám az nem indult el.

A MÁV reggel jelentette be, nem indít Nyugat-Európába járatot.


A MÁV közleménye

A vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága érdekében úgy döntött, hogy csütörtök reggel 8 órától további intézkedésig nem közlekedteti a Budapest-Keleti pályaudvarról Nyugat-Európába tartó közvetlen járatait.

A nemzetközi jegyeket a menetrend szerinti belföldi járatokon elfogadják.

Az Ausztriába tartó nemzetközi vonatok Hegyeshalomból indulnak és oda érkeznek. Az északi irányban, Szlovákián és Csehországon keresztül Nyugat-Európába tartó járatok Szobról indulnak és oda is érkeznek.

Budapest - Hegyeshalom között a railjet vonatok és a Budapest - Szob közötti nemzetközi vonatok átmenetileg nem közlekednek a belföldi szakaszon.

Azt javasolják, hogy a Budapest Déli - Győr között közlekedő S10-es személyvonatokat vegyék igénybe.