Becsapta a magyar embercsempész a szír menekültet, ő meg feljelentette

-

A történetben szerepel egy kölcsönadott autó, egy kilenctagú szíriai család, egy embercsempész, és 2000 euró. Az embercsempész Németország helyett csak Ausztriáig vitte a családot, a még Budapesten lévő megbízó pedig felismerte, és feljelentette. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette.


A rendőrség honlapján közzétett nehezen érthető történet szerint egy nő rábízta valakire az autóját, aki azonban nem hozta vissza azt, hanem ismeretlen helyre vitte. A nő pár nap múlva megtalálta az autót a budapesti Kőbányai úton, és szombat este ezt be is jelentette a rendőrségen. Ugyanott a nő egyik ismerőse, B. Péter meg azt jelentette be, hogy a kocsit a használója nem adja vissza.

A használt autót a rendőrök már nem találták a helyszínen, de megjelent ott egy szíriai állampolgár, aki azt mondta el, hogy B. Péternek 2000 eurót adott azért, hogy 9 családtagját Németországba vigye, ám ő csak Ausztriáig ment velük, és ezért fel akarja jelenteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, közölte a rendőrség.