Beckham azt kívánja a ManUnitednek, amit a klub ellenségei

Fotó: Getty Images / Ian Gavan

-

A ManUnited legendája szerint Van Gaal edzőnek időre van szüksége, ezért türelemre inti a szurkolókat.


David Beckham kiállt Louis van Gaal edző mellett, akivel csak ötödik a Premier League-ben a Manchester United, noha Van Gaal több mint 250 millió fontot költött már a keret megerősítésére.

„Tapasztalt edző, akinek nagy hírneve van a sportágban. Vannak időszakok, amikor nem könnyű a Manchester United vezetőedzőjének lenni" – védte meg a 40 éves legenda a Talksport Radiónak adott nyilatkozatában Van Gaalt. A 64 éves edzőt a gyenge eredmények mellett a mutatott játék miatt is sokan bírálják, de Beckham nem lepődik meg a sok kritikán, és azon sem, hogy a csapatot több mint 26 évig irányító Alex Ferguson 2013-as távozása után hullámvölgybe került a klub.

„A Manchester United szurkolójaként bíztam benne, hogy nem fog válságba kerülni a csapat, de ez elkerülhetetlen volt” – mondta Beckham, aki 1995-től 2003-ig volt a klub játékosa, egyebek mellett hat bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a Ferguson-érában.

„Olyan sok sikerünk volt az elmúlt húsz évben, hogy ha egy vagy két szezonon keresztül nem nyerünk semmit, az emberek már krízisről beszélnek” – folytatta Beckham.

A MU a gyenge bajnoki szereplés mellett a csoportban kiesett a BL-ből is, a nem túl acélos Wolfsburg, CSZKA Moszkva, PSV Eindhoven csoportban. A Ligakupából a másodosztályú Middlesborough ejtette ki, az FA-kupát viszont akár még meg is nyerheti.