Beállva, elvett jogsival, forgalomból kivont autóval csapatta

Forrás: Europress/Getty Images/Sean Gallup

-


Vádemelést javasol a Tatai Rendőrkapitányság az ellen a 40 éves férfi ellen, akit január 20-án délután állítottak meg autójával.

Miután R. Gusztáv lefékezett, a jobb első ülésen, mellette utazó férfi kiugrott az autóból, ő pedig beült a helyére. Először tagadta, hogy ő vezette volna az autót, végül bevallotta a helycserét. Azért akarta menteni a helyzetét, mert nem vezethetett volna, korábban ugyanis eltiltották őt a járművezetéstől, ráadásul autóját is kivonták a forgalomból.

A szabálysértőt előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, amely pozitív lett. Az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt a Tatai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette a férfit és 72 órán belül bíróság elé állította, míg a szervezetében kimutatott kábítószer miatt kábítószer birtoklása vétség és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytatott a rendőrség, amelyet május 21-én vádemelési javaslattal küldött meg a Tatai Járási Ügyészségnek.