Bayer Zsolt cikkét vizsgálja a Médiatanács

-

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa állampolgári bejelentésre eljárást indít Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban és az újság portálján tavaly november 16-án megjelent "iszlámellenes" cikke miatt, mivel a testület szerint feltételezhető a "gyűlöletkeltés és kirekesztés" - írja a HVG.


A lap azt írja, hogy a nyomtatott, illetve online médiumok felügyelete alapvetően a médiatanáccsal társszabályozói szerződést kötött szakmai szervezetek feladata, ha az érintett médiumok tagjai e szervezeteknek. Mivel sem a Magyar Hírlap, sem a lap online kiadása nem tagja ilyen szervezetnek, a médiatanács jár el az ügyben.

Hozzátették, hogy a bejelentő emellett a szerzőtől a Mandiner.hu-n ugyanaznap megjelent másik írása miatt is panaszt tett, és ezt - mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének - a bejelentő hozzájárulása esetén a társszabályozó szerv fogja vizsgálni.

A médiatanácsnak 40 nap áll rendelkezésére az eljárás lefolytatására a médiatörvény szerint, amely indokolt esetben 30 nappal meghosszabbítható.