Bárki lehet Magyar Csapat

Fotó: Magyar Nemzeti Galéria - Hollósy Simon: Zászlóvivő / Magyar Nemzeti Galéria - Hollósy Simon: Zászlóvivő

A Magyar Olimpiai Bizottság szerint bárki bármikor használhatja a Magyar Csapat kifejezést, miután arra nincs védjegyoltalom bejegyezve. Mesterházy Attila MSZP elnök azt akarta megtudni, milyen alapon használhatja ezt a Fidesz. Az Összefogást viszont már feljelentették névbitorlás miatt.


Hetek óta Magyar Csapat néven toborozott kampánycsapatot a Fidesz. Mesterházy Attila MSZP elnök szerint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala nyilvántartása alapján a Magyar Csapat kifejezés a MOB kezdeményezésére védjegyoltalom alatt áll. A pártelnök arra volt kíváncsi, a Fidesz fizetett-e azért, hogy használja a nevet, ha nem, akkor az olimpiai bizottság tett-e feljelentést iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

A Magyar Olimpiai Bizottság szerint viszont nem a Magyar Csapat kifejezés, csak annak a logója védett, amelyben szerepel az olimpiai ötkarika. Azt nem lehet tehát használni.


Névvita házon belül is van

A Szepessy Zsolt vezette Összefogás Párt korábban feljelentette a szintén Összefogás néven futó baloldali pártokat „név-, szlogen- és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás” miatt.

Szepessy Zsolt a VS.hu-nak azt mondta, az ügyészségtől még nem kapott választ,  hamarosan a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul.

Mesterházy Attila korábban azzal érvelt, a választói akarat nevezte el összefogásnak a baloldali együttműködést.

A két Összefogás aktivistái már túl vannak az első üvöltözésen is: úgy tudjuk, a fővárosban egy piac közelében vesztek össze azon, hogy túl közel vannak az aláírásgyűjtő standok. Verekedni nem verekedtek, de a rendőrséget azért kihívták.