Bárddal végezte ki nagyszüleit az unoka

-

Brutális kegyetlenséggel öltek meg egy idős házaspárt a hét végén Hosszúpályiban. A gyilkosság elkövetésével a 27 éves unokát gyanúsítják, aki beismerő vallomást tett.


Tóth János, a a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon bűnügyi igazgatója közlése szerint április 4-én este érkezett a bejelentés, hogy Hosszúpályiban, a Szabadság útján lakó idős házaspárt a rokonok holtan találták.

A rendőrök számára egyértelmű volt, hogy gyilkosság történt, ezért emberölés minősített esete miatt indult meg a nyomozás. A helyszíni szemle alapján nyilvánvalóvá vált az is, hogy a kegyetlen gyilkosság péntek este 7 óra körül történhetett. A nyomozók vasárnap délelőtt jutottak el a 27 éves debreceni férfihez, aki végül részletes, beismerő vallomást tett. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

A munkanélküli férfi rossz anyagi körülmények között élt, tartozásai voltak, egy részüket a napokban kellett volna megadnia. Az elkövető a helyszínről néhány százezer forintot vitt magával, és a nagy részét a gyilkosság utáni napon elköltötte.

A sajtótájékoztatón a rendőrség bemutatta az elkövetés eszközeit, egy háztartási bárdot és egy konyhakést, valamint az elkövetéskor viselt ruházatot, a lakásból elvitt táskát és a tartalmát.

A rendőrség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatást.