Bárddal kergette meg a budapesti utcákon vitapartnerét

-


Vádemelési javaslattal zárult annak a külföldi férfinak az ügye, aki előzetes szóváltást követően először bántalmazta, majd egy bárddal meg is fenyegette a sértettet Angyalföldön – írja a police.hu.

A közlemény szerint a XIII. kerületi rendőrkapitányság Z. X. 31 éves kínai állampolgárral szemben nyomozott „súlyos testi sértés és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt”.

A gyanú szerint a férfi 2014. október 11-én 18 óra körüli időben egy Budapest XIII., Béke úti kínai étterem hátsó udvarán dulakodni kezdett a sértettel, egy földről felvett kővel többször fejbe ütötte. Ezután bement az étterembe, ott a kezébe vett egy bárdot, majd a Béke tér felé kergette a sértettet, akinek végül sikerült elmenekülnie.

A nyomozók a bűncselekmény másnapján ismert lakcímén elfogták, majd előállították a kerületi rendőrkapitányságra a kínai férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága az eljárást a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.