Banham: Remélem, ez volt az utolsó műtétem

Fotó: MTI/MTVA / Mudra László / MJSZ

-

Csütörtökön ismét megműtötték a magyar jégkorong-válogatottal Krakkóban feljutást kiharcolt támadót, Frank Banhamet.


A krakkói divízió I/A világbajnokság öt magyar meccsén egy góllal és négy gólpasszal járult hozzá a sikerhez Frank Banham, a magyar jégkorong-válogatott negyvenéves, kanadai származású játékosa. Az április elején honosított, egykor az NHL-ben is szerepelt játékos már a világbajnokságnak is úgy indult neki, hogy tudta: a torna után műteni kell a jobb térdét. Akkor a VS.hu-nak adott interjújában így nyilatkozott: „Meglátjuk, mi lesz a műtét után. Ha ugyanígy fájna utána is, akkor biztosan nem tudnék végigcsinálni egy szezont. Ha viszont minden flottul megy a műtét során és utána, akkor hokizom tovább.”


Itt látszik, hogy a vb előtt már különleges tapaszok borították Banham jobb térdét


Vasárnap ő is együtt ünnepelt a hokiválogatott tagjaival a Városligeti Műjégpályán, akkor volt alkalmunk ismét megkérdezni hogyléte felől. Banham elárulta: már hétfőn kés alá fekszik. Hétfő délután a VS.hu megkeresésére a játékos közölte: csütörtökön újabb műtét vár rá. A részletekről nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott:


Talán rosszabb a helyzet, mint hittük. Meglátjuk.

Csütörtöki műtétjét követően ismét kerestük Frank Banhamet, aki lapunknak elmondta: jól sikerült a beavatkozás, most már alig fáj a térde. A támadó nem tudja, pontosan hogyan végezte a műtétet az orvosa, mert azóta nem beszélt vele. Végül hozzátette:


Remélem, ez volt az utolsó műtétem.

A fentiek alapján úgy tűnik, hogy némi rehabilitációt követően Frank Banham visszatérhet a jégre az osztrák első osztályban (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 és a magyar jégkorong-válogatott színeiben.


Lájkolj minket a Facebookon!