Baltimore: felborult és felrobbant egy tartálykocsi a jeges úton

-

Hóviharokkal és hideggel küzdenek az Egyesült Államokban. Késnek a repülők, csúsznak az utak. Többen meghaltak.


Hóvihar, ónos eső és fagy miatt történtek súlyos balesetek az USA középnyugati és keleti részén, eddig legalább 9 ember meghalt. A legsúlyosabb baleset Baltimore-ban történt: egy üzemanyag-szállító teherautó lecsúszott az autópályáról, felborult és felrobbant. Két ember meghalt, és további kéttucatnyi ember megsérült, miután még mintegy 70 autó szaladt egymásba. A tömegkarambolt okozó tartálykocsi feltehetően gyorshajtás miatt sodródott le az útról.

Missouriban 3 ember meghalt a hótorlaszok és az ónos eső miatti balesetekben. Az államban az elmúlt napokban 490 balesetet regisztráltak. Az ohiói Columbusban meghalt egy 20 éves nő, aki a hótorlaszok miatt megállt az út szélén, és hátulról egy másik jármű belehajtott. Az eljegesedett utak miatt történtek balesetek az észak-karolinai Raleigh-ben, Charlotte-ban pedig 2 balesetben 2-en haltak meg. Coloradóban mintegy 45 centi hó hullott, és sok helyen elakadt a közúti forgalom.

Wyomingtól Wisconsinig és Michiganig hóviharra figyelmeztető jelzést adtak ki. Számos repülőtéren késnek a járatok, többet töröltek. New Yorkban a rossz útviszonyokra hívták fel az autósok figyelmét. A nagyvárosban heves havazás után ónos eső esett, a hideget hirtelen felmelegedés váltotta fel.