Baltával vonta kérdőre fia barátait a volt válogatott kézilabdázó

Fotó: AP / HANS PUNZ

-

Fia és barátai számára kibérelte a művelődési házat, azonban a bulinak kórház lett a vége. A kérdőre vonás baltás csapkodásba torkollott.


Garázdaság vádjával indított eljárást a Balatonfüredi Rendőr-főkapitányság egy korábbi válogatott kézilabdázó ellen, aki a gyanú szerint baltával keltett riadalmat 16-18 éves fiatalok körében – írja a Blikk.

A lap értesülései szerint a környéken jól ismert korábbi válogatott kézilabdázó fia és annak barátai számára bérelt ki egy művelődési házat. A kamaszok azonban annyira komolyan vették a bulit és az alkoholfogyasztást, hogy a sportoló fiát mentő vitte kórházba. Ezek után ment a gyanúsított a helyszínre, hogy felelősségre vonja a gondatlan barátokat.

„Van nektek anyátok?! Milyen anyátok van nektek?” – idéz a lap egy helyi lakost. – Az egyik fiatal szívére vette a kérdezősködést, és feltételezhetően az alkoholtól felbátorodva feleselni kezdett a jól megtermett kézissel: „Milyen anyánk van?! Nem minket kell kórházba szállítani...” – hangzott a nem túl illemtudó válasz – folytatódott a beszámoló.

A sportoló ettől annyira dühbe gurult, hogy a nála lévő baltával kezdett hadonászni, többször is rácsapott egy faasztalra. A Blikk forrása szerint a helyszínről páni félelemben menekült ki merre látott, többen a földszintes épület ablakán ugrottak ki.

„Garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőr-főkapitányság. A nyomozás érdekei miatt részleteket nem közölhetünk” – mondta Orosz Katalin szóvivő.