Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Baltát vágtak az ellenfél szurkolójának fejébe (18+)

Forrás: AFP

-

Egészen sokkoló sztorit közölt a Haaretz izraeli lap: egyes források szerint kettő, mások szerint három Beitar Jerusalem-drukker baltával megtámadott egy közismert Tel-Aviv-szurkolót.


A 32 éves áldozat a Kfar Sava elleni meccsről tartott haza, leszállt a buszról Tel-Aviv egyik déli kerületében, ahol már várták a Beitar Jerusalem-ultrák. Egyikük egy baltát vágott a fejébe, majd otthagyták a földön fekve. Az ultrákat gyorsan elfogták a rendőrök, a megtámadott szurkolót pedig kórházba szállították, állapota válságos.


Csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

A kép közvetlenül a műtét előtt készült


A letartóztatott drukkerek a Beitar Jerusalem hírhedt szurkolói csoportjának, a La Familiának a tagjai. Számos komoly bűncselekmény köthető a szélsőséges ultracsoporthoz, 2008-ban például megkéseltek több Maccabi Netanya-szurkolót, 2011-ben rátámadtak a jeruzsálemi Tedd stadion takarítószemélyzetére, 2012 márciusában tömegesen berohantak a Malha Mall jeruzsálemi bevásárlóközpontba, ahol rátámadtak az arab dolgozókra. A Chechnya csapatától 2013 januárjában két muszlim focista igazolt a Beitar Jerusalembe, mire a szélsőséges szurkolók felgyújtották a saját klubjuk trófeaszobáját és az irodáit.


Beitar-ultrák a Charleroi elleni EL-meccsen:


A sportért és kultúráért felelős miniszter, Miri Regev szerint eljött az idő, hogy megállítsák a La Familiát. „Ez túlment minden határon, megbocsáthatatlan, amit tettek, bármi áron, de meg kell állítanunk őket. Akár erőszakkal is.”

A Haaretz lap szerint a La Familia most végérvényesen bebizonyította, hogy egy terrorista szerveződés, amelyet azonnali hatállyal fel kell számolni.