Balotelli: Higgyék el, felnőttem!

Fotó: Getty Images / Laurence Griffiths

-

Mario Balotelli állítja, hogy már nem gyerek, és ezt az elmúlt egy évben bizonyította is. Az apaság és az apja elvesztése miatt is sokat komolyodott. Őszinte interjút adott a bemutatása után.


Az AC Milan csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy kölcsönvette a Liverpooltól korábbi játékosát, Mario Balotellit. A 25 éves olasz válogatott csatár 2014 augusztusában igazolt 16 millió fontért a Milanból a Liverpoolba, ahol csupán egy bajnoki gólt lőtt, a La Gazzetta dello Sportnak adott hosszabb interjúban többek között erről is beszélt.

„Abszolút magamra vállalom, ami a Liverpoolnál történt, de azt is el kell mondanom, hogy az a rendszer, amelyben Brendan Rodgers játszatta a csapatot, nagyon nem illik az én játékstílusomhoz” – kezdte Balotelli az olasz napilapnak.


A Liverpoolban egy bajnoki gólig jutott


Az elején kihagytam néhány ziccert, aztán egyre kevesebb helyzetem akadt, szerencsém sem volt, és meg is sérültem. Ennek ellenére soha nem hisztiztem, mindig elfogadtam az edző döntését, mindig profiként viselkedtem.


Nem Milánóban landolt a felnőtt Balotelli, már a Liverpoolnál is az voltam,

normális életet éltem, normálisan viselkedtem. Az elmúlt egy évben semmilyen probléma nem volt velem. Higgyék el, felnőttem!”

Balotellit rendszeresen megtalálták azzal, ahogy a közösségi oldalakon viselkedett, de szerinte az utóbbi időben ebben is sokat fejlődött. „Az, hogy kiteszek egy képet az Instagramra, ha elmegyek egy étterembe, még nem jelenti azt, hogy nem edzem megfelelően. Sőt, rengeteget edzettem, sokszor dupla annyit, mint amennyi elő volt írva, hiszen kevés meccset játszottam. Az elmúlt néhány hónapban például Borinivel és José Enriquével nagyon sok pluszmunkát végeztünk. Ha nem edzettem volna megfelelően, akkor a tegnapi edzésen meghaltam volna a Milannál.”


Hivatalosan is bemutatták a Milannál

Mario Balotelli - Official is back!Mario è tornato!#weareacmilan

Posted by A.C. Milan on Thursday, 27 August 2015

Sokan úgy vélik, hogy Balotelli állítólagos megkomolyodásában jelentős szerepe van annak is, hogy idén júliusban elhunyt a nevelőapja, aki hároméves kora óta nevelte őt, de szerinte nem csak ezért mondható, hogy felnőtt. „Már nem vagyok gyerek, 25 éves vagyok. Tudom, hogy rengeteg lehetőséggel nem éltem a múltban, de sokszor nem is tudod irányítani az életet. Van, hogy hirtelen történik valami, például apa leszel, vagy elveszíted az apádat, ezek is segítenek abban, hogy felnőj.”

Balotelli beszélt arról a lányról is, aki talán a legfontosabb az életében, a kislányáról, a kétéves Piáról. „Amikor a lányom rám mosolyog, akkor a sokszor fekete és fehér világ egyből színessé változik. Őrülten szerelmes vagyok a lányomba.


Mióta elkezdődött a mi kapcsolatunk, azóta teljesen megváltoztam.

Ma már tudja, hogy ki vagyok, és ez egy fantasztikus érzés. Szeretném minél közelebb költöztetni a lányomat Milánóhoz, azt akarom, hogy minél közelebb legyen hozzám” – mondta Balotelli, akinek gyermeke egy korábbi kapcsolatából, Raffaela Ficótól született.


@mb459 @raffaellafico #balotellifamily #piabalotelli #raffaellafico 🇮🇹👪

@piabalotelli által közzétett fénykép,


A Milannál olyan szerződést írattak alá a csatárral, amelyben komolyan szabályozzák őt. A megállapodás megtiltja például az extravagáns hajviseletet és ruházatot, valamint egészséges életmódra kötelezi őt – nem dohányozhat, csak mértékkel fogyaszthat alkoholt, nem látogathat éjszakai szórakozóhelyeket, és időben meg kell jelennie az edzéseken. A hírek szerint figyelni fogják a közösségi médiában közzétett bejegyzéseit is, és elvárás vele szemben, hogy ezekkel ne rombolja a klub imázsát.


Balotelli smiles! Non è triste ne arrabbiato🌚🙏🏿. Good morning.

Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) által közzétett fénykép,


„Ugyanúgy használom a közösségi oldalakat, mint a velem egykorú fiatalok, de mostantól még jobban oda fogok figyelni arra, hogy mit osztok meg. Ami a külsőmet illeti, természetesen erre is figyelni fogok, de a hajamat például már nagyon régóta így hordom, nem tartom annyira extravagánsnak. A nyakláncom pedig valóban kicsit vagány, de tudják, hogy kitől kaptam? Az anyámtól. Le kellene vennem? A viselkedésemről pedig csak annyit, hogy soha nem bántottam senkit, ha valakinek vagy valaminek ártottam valaha, az csak a saját karrierem volt.”


Balotelli akár már szombaton este, az Empoli elleni hazai bajnokin debütálhat a Milanban, amely az első fordulóban sima, 2-0-s vereséget szenvedett a Fiorentina otthonában.