Balotelli a világ egyik legjobbja, de primadonna

Fotó: Getty Images / Marco Luzzani

-

Leonardo Bonucci, az olasz labdarúgó-válogatott középhátvédje szerint Mario Balotelli primadonnaként viselkedik, ezért maradt ki a nemzeti csapat Európa-bajnoki keretéből.


„Mindig minden Mario kezében volt. Elég intelligens ahhoz, hogy megváltozzon, de ez még mindig nem sikerült neki. Ő lett volna az egyik kulcsembere ennek a válogatottnak, ha megértené mindezt” – nyilatkozta szerdán Bonucci, a bajnok és kupagyőztes Juventus 29 éves védője.

Hozzátette: szerinte Balotelli lenne az egyik legjobb csatár a világon, ha megértené, hogy


primadonnák helyett páncélozott tankokra van szükségünk, akik feláldozzák magukat a csapatért."

Bonucci úgy véli, ha a Liverpool csatára – aki az előző idényt kölcsönben az AC Milannál töltötte – csapatjátékosként viselkedne, talán nem maradt volna ki az olasz válogatott 30 fős keretéből, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra Antonio Conte szövetségi kapitány.


A válogatottban most nem számítanak rá


Balotelli a legutóbbi Eb-n az olaszok egyik legjobbja volt, de amióta a csoportkörben kiestek a 2014-es brazíliai világbajnokságról, nem szerepelt a válogatottban. Az olaszok vasárnap Máltán a skót válogatottal játszanak barátságos mérkőzést. Conte ezután szűkíti hét játékossal a névsorát, június 6-án pedig Finnországgal találkoznak.

Az olaszok az Európa-bajnokság E csoportjában Belgiummal (június 13., Lyon), Svédországgal (június 17., Toulouse) és Írországgal (június 22., Lille) játszanak.