Mire Balogh Norbert megtanulhatná az edző nevét, már más ül a kispadon

Fotó: AFP / MARCELLO PATERNOSTRO

-

Idénybeli hetedik edzőjét nevezte ki a Palermo Walter Novellino személyében.


Az olasz élvonalban a kiesés elől menekülő együttes legutóbbi vezetőedzője, Giuseppe Iachini hétfőn mondott le, három héttel azután, hogy Maurizio Zamparini klubelnök újra kinevezte őt a csapat élére.


A szicíliaiak Iachini irányításával kezdték meg a szezont, majd novembertől Davide Ballardini ült a kispadon. Őt január elején váltotta az argentin Guillermo Barros Schelotto, aki azonban egyetlen meccsen sem lehetett ott a pálya mellett, mert nem volt meg a szükséges licence. Ezért februárban ideiglenesen Giovanni Bosit és Giovanni Tedescót bízták meg a csapat irányításával, majd ismét Iachini ülhetett le a kispadra.

A 28 forduló alatt 27 pontot szerzett Palermo a 17., még éppen bennmaradást jelentő helyen áll a bajnokságban, egy ponttal a már kieső Frosinone előtt.

A szicíliai klubnál az elmúlt 13 évben ez volt a 31. edzőváltás.

Novellino annyiban feltétlenül illik a csapathoz, hogy 1990 óta íródó edzői pályafutásának ez már a 15. megbízatása, és a 12. állomáshelye (Perugiában háromszor, Torinóban kétszer volt már vezetőedző). A 63 éves szakember játékosként megfordult – többek között – a Torinóban, az Empoliban és a Perugiában is, legnagyobb sikereit azonban az AC Milan játékosaként érte el. A piros-feketéknél 1978 és 1982 között 120 bajnokin lépett pályára (10 gólt szerzett), és az 1978-79-es idényben olyan társak oldalán nyert bajnokságot a gárdával, mint Franco Baresi, Fabio Capello, Gianni Rivera és Antonio Rigamonti.