Balogh Norbert hamarosan világklasszis center lesz

Fotó: Getty Images / Tullio M. Puglia

-

Az olasz élvonalbeli Palermo magyar csatáráról maga a klub első embere nyilatkozott ilyen elismerően.


Maurizio Zamparini, az olasz élvonalban szereplő Palermo edzőfaló tulajdonosa alaposan feldicsérte a klub magyar csatárát Balogh Norbertet.

"Hogy ki lesz a Palermo következő ékszere? Kétségkívül Balogh Norbert. Tizenkilenc éves, hamarosan ő lesz Európa legjobb centere" – mondta az elnök a Radio Kiss Kiss műsorában a télen a DVSC-től 2,2 millió euróért megvett támadóról.


Az elnök bízik benne, most már Balogh Norberten a sor, hogy bizonyítsa tehetségét


Zamparini már a szerződés aláírásakor azzal nyugtatta meg a magyar korosztályos válogatott csatár szerződését kétkedve fogadókat, hogy "Balogh hamarosan az új Cavani lesz".

Zamparini optimizmusát egyelőre nem sok minden támasztja alá: Balogh Norbert a tavaszi szezonban mindössze négyszer lépett pályára, mindannyiszor csereként. Az utolsó fordulóban még hozzá tehet egy szereplést, amennyiben Davide Ballardini számít rá a Hellas Verona elleni találkozón.

Az elképesztően gyenge szezont futó Palermo viharos idényen van túl: nyolc edzőváltás után a csapatnak még az utolsó fordulóban is harcolnia kell, hogy megmaradhasson a Serie A-ban. Ha legyőzi a Hellast, akkor nincs kérdés, viszont, ha ez nem sikerül, akkor azért kell imádkozniuk, hogy a Carpi se győzze le idegenben az Udinesét.