Balog Zoltán nem repes a Miskolcra költözéstől

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László / MTI/MTVA / Beliczay László

-

Balog Zoltán még nem hallott az általa vezetett Emberi Erőforrások Minisztériumának esetleges Miskolcra költözéséről, de ha hallana is, inkább „befogná a fülét”. Pedig az ügyben nagykoalíció formálódik.


Az Észak-Magyarország kedden számolt be arról, hogy egy minisztérium Miskolcra költözéséért összefog a város két országgyűlési képviselője, a kormánypárti Csöbör Katalin (Fidesz) és az ellenzéki Varga László (MSZP). A minisztériumok esetleges vidékre költöztetése az újság közügyekkel foglalkozó levelező fórumán is téma, eddig a Belügyminisztérium, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának neve merült fel. Ez utóbbi vezetője, Balog Zoltán miniszteri meghallgatásán utalt is miskolci kötődésére. Kedden azonban újságírói kérdésre válaszolva egyáltalán nem tűnt lelkesnek az egyébként 1700 fős minisztérium Miskolcra költözését illetően.


A kormányszóvivő pénteken az új kormány első ülését követően jelentette be, hogy a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor épületébe költözik a miniszterelnök és hivatala legkésőbb 2016. március 15-ig, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet. A honvédelmié Székesfehérvárra, a földművelésügyié Debrecenbe, a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságáé pedig Kecskemétre költözhet.