Balhés temetés elé néz Petőfi júliusban

Fotó: The Picture Desk / Alfredo Dagli Orti

-

A Petőfi Sándor maradványainak felkutatásával foglalkozó MEGAMORV - Petőfi Bizottság Egyesület nyílt levélben tájékoztatta a közjogi méltóságokat, miszerint - engedély ide vagy oda – júliusban eltemetik a neves magyar költő feltételezett maradványait a Petőfi család kriptájában, és egyben kérdőre vonják a fél világot, hogy miért hátráltatják az egyesület munkáját.


Morvai Ferenc, az egyesület elnöke szerint számos, megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkeznek, mely alátámasztja, hogy a Szibériában megtalált maradványok valóban Petőfi Sándor csontjai. Az, hogy az MTA szerint a csontváz valójában nőnemű, Morvai szerint csupán az akadémia gúnyolódása. Az elnök azt is megemlíti, hogy orosz, magyar, angol, kínai, sőt, svájci (!) nyelvű dokumentumokkal is rendelkeznek, melyek mind őket igazolják.


A MEGAMORV-Petőfi Bizottság Egyesület úgy döntött a Magyarországon és külföldön élő magyarok többségével, hogy 2015. július 17-én a mellékelt program szerinti emléknapot megtartja és Petőfi Sándort eltemeti.” - áll a közlemény végén. Az eseményre „valamennyi tisztességes magyar állampolgárt” meghívja az egyesület.