Balhé volt Kocsis Mátéék ünnepi megemlékezésén

-


Egy Kocsis Máté politikáját ellenző társaság próbált meg bejutni a józsefvárosi önkormányzat ünnepi megemlékezésére a Golgota térre csütörtök délelőtt. A hivatalos biztonsági őrökön sikerült is átjutniuk, amikor egy másik társaság állta el az útjukat arra hivatkozva, hogy zártkörű rendezvény van, számolt be az Index.


A cikk szerint nem tudni, kik és milyen jogalappal tartóztatták fel a tüntetni akarókat, a kérdés megválaszolásában az önkormányzat sajtósa sem segített. A vita hevében egy pofon is elcsattant, egy demonstrálni vágyó hölgy kapta, erről az Index készített felvételt.A társaságot végül a polgármester, Kocsis Máté kérésére beengedték, a színpadon is beszélhetett egyikük a befogadó Magyarországról, aztán elhagyták a helyszínt.


A polgármester az Index kérdésére azt mondta, nem tudja, mi történt, kik állták el az emberek útját a rendezvény kapujában. A pofozkodó férfiről Kocsis a lapnak azt mondta, nem az önkormányzat alkalmazottja, de látásból ismeri.


A Józsefvárosi Önkormányzat közleményt adott ki az esetről, ebben az áll, hogy „a magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. Elfogadhatatlannak tartunk és visszautasítunk minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen”. Az önkormányzat közölte azt is, hogy a csütörtöki rendezvényt, mint minden más esetben, a közterület-felügyelet munkatársai biztosították. Az atrocitásban érintett személyek semmilyen megbízást, kérést nem kaptak az önkormányzattól a rendezvény biztosítására. „Úgy tudjuk, a két csoport tagjai között korábbi, személyes konfliktus okozta az összetűzést. Az önkormányzat elnézést kér a békés megemlékezőktől, akik nem azért jöttek el az ünnepségre, hogy ilyen provokációnak és agressziónak szemtanúi legyenek Szent István napján” – írták.