Balhé a Parlamentben: Kövér kitiltotta a bekiabáló Novák Elődöt

Fotó: VS.hu/Kozma Zsuzsi / VS.hu/Kozma Zsuzsi

-


Viselkedjen úgy, mintha a Parlamentben ülne, nem egy kocsmában - így utasította rendre Kövér László a rendszeresen közbekiabáló Novák Elődöt a napirend előtti felszólalások közben. „Kénytelen leszek eltávolíttatni", „tűrhetetlen, hogy az ön bekiabálásaitól hangos minden felszólaló háttere" - próbálta fegyelmezni a házelnök a jobbikos politikust.


Rétvári Bence egyik válasza után - ami egyébként épp a Biszku-ügyről, a kommunizmus áldozatairól, a kommunista nyugdíjpótlékok elvételéről szólt - fogyott el Kövér türelme, és kezdeményezte az ezek szerint nem csöndesedő Novák Előd kizárását a napi vitából (azt a közvetítésen nem lehetett hallani, hogy Novák miket szól közbe).

A képviselők aztán 91 igen, 31 nem és 1 tartózkodás szavazattal megszavazták Novák kizárását. Ezután némi mozgolódás, moraj volt a képviselők között, majd Kövér megkérte Vona Gábort, hogy "biztosítsa a rend feltételeit a frakciója részéről". Kivezettetni nem kellett Novák Elődöt, mert, mint Kövér László mondta, a képviselőt a vitától tiltották el, a „jelenléttel ez nincs összefüggésben".

Ha ez kevés a képviselőknek, tegyenek javaslatot arra, hogy Novák az üléstermet is hagyja el, mondta Kövér, majd azzal zárta a témát, hogy az MSZP-s képviselőket „a derű mérséklésére" kérte.