Balázs Péter azonnal cáfolta a szocialisták bejelentését

Fotó: MTI/MTVA / Balázs Attila

-

A szocialisták frakcióvezetője a tévéműsorban azt mondta, Balázs Péter lehetne a közös miniszterelnök-jelölt, és informálisan, telefonon már egyeztettek is vele. Néhány perccel később, ugyanabban a székben a volt külügyminiszter arról beszélt, őt fel sem hívták.


„A választási győzelemhez szükség van közös miniszterelnök-jelöltre, közös egyéni jelöltekre. Ha Balázs Péter tud közös miniszterelnök-jelölt lenni,


ha Balázs Péter a választók felé meg tudja jeleníteni azt a reményt, hogy Orbán Viktor leváltható, akkor én személy szerint támogatom őt”

– mondta Tóth Bertalan az ATV-ben.

A párt elnökségi ülése éppen tartott, Tóth pedig azt mondta, hogy az elnökség előtt nincs másik név, csak Balázs személyéről döntenek. A frakcióvezető szerint informálisan, telefonon beszéltek már vele, bár az MSZP hivatalosan még nem döntött.


Balázs: nem kerestek meg

Tóth után néhány perccel Balázs volt az ATV vendége. Merőben mást mondott, mint a frakcióvezető. Az egykori külügyminiszter azt mondta: nem jelentkezett be sehova és senki sem kérte fel miniszterelnök-jelöltnek.

Azt mondta, nem igaz, hogy őt akár informálisan az MSZP telefonon megkereste volna. Azt mondta, hogy egy-két baloldali pártnak nem, csak teljes összefogásnak lenne miniszterelnök-jelöltje. Vállalna viszont valamilyen szerepet, akár miniszterséget is.


Szigetvári: fel sem merült Balázs neve

Szintén az ATV vendége volt Szigetvári Viktor. Az Együtt választmányi elnöke azt mondta, az elmúlt hetekben voltak tárgyalások az MSZP-vel és a DK-val is, de ezeken a tárgyalásokon fel sem merült Balázs neve, sőt még az sem, hogy gondolkodnak közös miniszterelnök-jelöltben. Pártja arra készül, hogy Karácsony Gergely listavetésével és miniszterelnök-jelöltségével mérettetik meg magukat a választáson. Emellett pedig az egyéni jelölteket koordináltan indítják a többi párttal.