Bajban lehet a pápai focicsapat a Kézizálog Zrt. csődje miatt

-

A Lombard Kézizálog Zrt. csődjének komoly hatása lehet az első osztályban szereplő pápai futballcsapatra – írja a Magyar Hírlap.


A cégcsoporthoz tartozó Új Lombard Kft. működteti ugyanis a Lombard Pápa FC NB I.-es csapatát.


A Lombard csődje Áldozó Tamás pápai polgármestert is meglepte. Szerinte az anyacég helyzete közvetlenül nem érinti a futballklubot, ám közvetetten igen, és döntően befolyásolhatja a jövőjét. „Egyelőre én is csak a sajtóból értesültem a történtekről” - mondta a polgármester.

A klub otthona, a Perutz Stadion az önkormányzaté, amelyet negyed évre egy-két millió forintért bérel a csapat. A város évi 55 millió forinttal támogatja a Lombard Pápa Termál FC-t. Visszafogottabb működésre a Lombard 99,5 százalékos tulajdonosa, Bíró Péter nélkül is van pénz, ám arra Áldozó nem lát lehetőséget, hogy az egyesületet átvegyék és üzemeltessék.

Az MLSZ-ben úgy tájékoztatták a lapot, hogy addig, amíg egy klubot működtető gazdasági társasággal szemben nincs jogerős felszámolás vagy végelszámolás kezdeményezve, a szövetség nem tesz semmilyen lépést. A Pápával szemben ilyen intézkedésről nincs tudomásuk.