Babost a lélektani hátrány sem törte meg, már elődöntős

Fotó: MTI/EPA / PETER FOLEY

-

Az első helyen kiemelt Babos Tímea háromszettes mérkőzésen jutott be az elődöntőbe a budapesti női kemény pályás tenisztornán.


A világranglistán 33. magyar játékos a pénteki utolsó negyeddöntőben a hetedikként rangsorolt Oceane Dodinnel (63.) csapott össze, akit eddigi egyetlen meccsükön megvert a 2014-es poitiers-i verseny döntőjében. A második csata taktikailag nem hozott meglepetést, a 183 centis ellenfél bivalyerős adogatásokkal és alapütésekkel bombázta a 23 éves Babos térfelét, aki viszont remekül védekezett, és igyekezett kibillenteni a ritmusból Dodint.


Ennek ellenére a 20 éves francia került brékelőnybe (0:2), aztán Babos 3:3-nál utolérte őt, amit egy hatalmas Gyerünk!” kiáltással nyugtázott. Ezt egymás után további két brék követte többek között az elbizonytalanodó Dodin negyedik kettős hibájának is köszönhetően , aztán a párosban már elődöntős Babos három fonák nyerővel ismét elvette riválisa szerváját, ami már a szettelőnyt jelentette neki (6:4).

A folytatás is kiegyenlített küzdelmet hozott, mígnem a hullámvölgybe került Babos 2:2-nél elvesztette az adogatását, aztán 2:4-nél egy hálóról szerencsétlenül lecsorgó labdával megint. Így 2:5-nél a lille-i játékos a szettért szerválhatott, melyet stílszerűen egy ásszal zárt le (2:6).


Babos az elveszített szett után talpra tudott állni


A döntő játszma ennélfogva nem sok jót ígért a magyarnak, aki azonban összeszedte magát, stabilabban ütött hátulról, és remekül mozgatta ellenfelét. A „feltámadás” jutalma egy brék lett (2:0), Dodin innentől egyre tanácstalanabb lett, sorra rontott, és nemsokára már 5:0 állt az eredményjelzőn. Ezután a francia erejéből már csak egy gémre futotta, és Babos végül 1 óra 47 perc alatt bejutott a négy közé. Az elődöntőben a harmadik helyen kiemelt német Julia Görges (56.) lesz az ellenfele, akivel először találkozik majd.

A második szett után behívtam az edzőmet, mert kicsit kétségbeestem, hogy ilyen simán elment a játszma. Megállapítottuk, hogy sokkal passzívabb lettem, romlott a szervaszázalékom, és a tenyeresére kell játszanom elemezte a meccs fordulópontját az MTI-nek Babos, hozzátéve, a hajrá megint nehéz volt, ellenfele „beleszállt mindenbe ész nélkül”, ezért ismét elő kellett vennie a legjobb szerváit.

Dodin játéka nagyon kiszámíthatatlan, benne van a 6:1 és az 1:6 is, a labdáiba nem lehet belenyúlni, amikor sül a keze. Az első szerváimat is visszagyorsította nyerőre, ilyeneket Serena Williamstől sem szoktam kapni. Szerencsére elkezdett hibázni, és egyre lejjebb ment a játéka mondta Babos Tímea.