Baboson a wimbledoni ütő sem segített a ranglista ötödikje ellen

Fotó: MTI/EPA / LYNN BO BO

-

Babos Tímea két szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt spanyol Garbine Muguruzától a legjobb 16 között szerdán a 2,8 millió dollár összdíjazású dohai tenisztornán.


A 22 évesek csatájában a magyar játékos rögtön elvesztette adogatását, utána viszont remekül tartotta magát a világranglista ötödikje ellen. Az újabb bréket 4:2-nél azonban nem tudta elkerülni, 5:2-ről pedig a tavaly wimbledoni döntős Muguruza kiszerválta az első szettet.

A szünetben Babos lehívta edzőjét, a monacói Thomas Drouet-t, ennek eredményeképpen a második felvonás sokkal kiegyenlítettebb lett. A felek 5:5-ig fej fej mellett haladtak, majd Babos elvesztette adogatását, és mivel ezután nem élt három bréklabdájával, Muguruza hozta a szettet és a meccset is.

A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

„Az első szett azért volt ennyire sima, mert ekkora ütővel talán tavaly Wimbledomban játszottam, Serena Williams ellen. Elképesztő, hogy Muguruza milyen sebességgel játszott” – értékelt Babos. Hozzátette: nem érezte igazán a játék sebességét - pláne úgy, az elmúlt négy mérkőzésén Errani, Brengle, Vinci és Niculescu személyében inkább játékosabb ellenfele volt.

A magyar játékos kifejtette, a második szettben agresszívabb stílusra váltott, ami jobban működött.

„Azt gondolom, hogy elég jó színvonalú volt a második szett. Sajnálom, hogy így alakult, de próbálok pozitív maradni. Mégiscsak egy jó hét volt egyesben és még ott van a páros is.”

Doha, egyes, nyolcaddöntő:
Muguruza (spanyol, 4.)-Babos 6:2, 7:5

páros, nyolcaddöntő:
Babos Tímea, Julia Görges (magyar, német, 6.)-Petra Kvitova, Barbora Strycova játék nélkül
Hao-Cseng Csan, Jung-Jan Csan (tajvani, 4.) - Marosi Katalin, Csen-Vej Csan (magyar, tajvani) 6:2, 6:1