Babosék kikaptak Hingiséktől, és kiestek a WTA vb-n

-

Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán két játszmában vereséget szenvedett a világelső Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai duótól a Szingapúrban zajló tenisz-WTA-világbajnokságon, így minimális esélye maradt a továbbjutásra.


A viadal honlapjának beszámolója alapján a pénteki összecsapás 1 óra 31 percig tartott, mindkét szettben egyetlen brék döntött a világelső, idén nyolc tornán, köztük Wimbledonban és US Openen is diadalmaskodó rivális javára.
„Ma jól játszottunk, jó meccs volt! Azt gondolom, hogy ezzel sajnos vége a versenyünknek. A későbbi mérkőzésen dől el véglegesen a csoport sorrendje, de sajnos az első meccsünk rossz gémaránya nem segít nekünk” – idézte Babost hivatalos honlapja.
A csoportot hibátlan mérleggel nyerte a Hingis, Mirza kettős, Babosék helyezése a 10 órakor kezdődő Rquel Kops-Jones, Abigail Spears – Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka összecsapást követően dől el, a második helyezett még továbbjut. Ha utóbbiak győznek, akkor Babosék biztosan kiesnek, de az amerikai páros sikere esetén sem biztos a továbbjutásuk. Nem mellettük szól, hogy a két páros örökmérlege 3-1-es cseh előnyt mutat – írtuk korábban.

A helyzet végül úgy alakult, hogy habár az amerikai páros három játszmában győzött, a szoros vereség elég volt a cseh kettősnek, hogy továbbjusson a csoportból, így Babos Tímeáék számára véget ért az idény utolsó versenye.


Páros, Vörös csoport, 3. forduló:
Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai, 1.) – Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:4, 7:5
Raquel Kops-Jones, Abigail Spears (amerikai, 6.) – Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka (cseh, 7.) 6:3, 3:6, 11:9
A csoport végeredménye: 1. Hingis, Mirza 3 győzelem, 2. Hlavackova, Hradecka 1 győzelem (28-25), 3. Babos, Mladenovic 1 győzelem (25-33), 4. Kops-Jones, Spears 1 győzelem (24-34)
Az elődöntő párosítása:
Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai)–Csan Hao-csing, Csan Jung-csan (tajvani)
Andrea Hlavácková, Lucie Hradecká (cseh)–Garbine Muguruza, Carla Suárez-Navarro (spanyol)


Egyes, Fehér csoport, 3. forduló:
Garbine Muguruza (spanyol, 2.) – Petra Kvitova (cseh, 4.) 6:4, 4:6, 7:5
Angelique Kerber (német, 6.) – Lucie Safarova (cseh, 8.) 4:6, 3:6
A csoport végeredménye: 1. Muguruza 3 győzelem, 2. Kvitová 1 (3:4), 3. Safárová 1 (2:4) és Kerber 1 (2:4)
A szombati elődöntő párosítása:
Muguruza–A. Radwanska (lengyel, 5.), Sarapova (orosz, 3.)–Kvitová