Babos Tímea nyerte a tajvani tenisztornát

Fotó: AFP / KARIM SAHIB

-

A negyedik kiemelt Babos Tímea legyőzte az elsőnek rangsorolt japán Doj Miszakit a 125 ezer dollár összdíjazású torna döntőjében, ezzel pályafutása második WTA-trófeáját szerezte meg.


Tajvan, döntő:
Babos Tímea (4.)–Doj Miszaki (japán, 1.) 7:5, 6:3

A világranglistán 84. magyar játékos 15 ászt ütött, hárított öt bréklabdát, és kétszer nyerte el a WTA-rangsorban hatvanadik ellenfele – aki nemrég Luxemburgban nyert tornát – adogatását. A finálé 1 óra 18 percig tartott.

A 22 éves Babos – aki kedden pályára lép a budapesti Tennis Classics bemutató tornán – az idén másodszor jutott egyesben döntőbe WTA-versenyen. Tavasszal a marokkói Marrákesben játszott finálét, akkor az ukrán Jelina Szvitolina legyőzte őt.

„Kemény meccs volt, Doj nagyon jól játszott az első szettben, rendkívül nehézzé tette ezt a mérkőzést. Szerencsére a szervám ezúttal is nagyon jól működött. Az egész versenyen nem veszítettem el az adogatásomat, ami azt jelenti, hogy sorozatban 52-szer nyertem meg a szervámat. Tényleg, nagyon-nagyon boldog vagyok, örülök, hogy sikerült kiküzdeni ezt az utolsó versenyt” – írta Babos a honlapján.

A magyar teniszező előzőleg 2012-ben a mexikói Monterrey-ben diadalmaskodott egyesben.