Babos Tímea legyőzte a világranglista 14. helyezettjét

Fotó: AFP / KARIM SAHIB

-

A magyar teniszező döntő szett rövidítésben múlta felül Karolina Pliskovát Miamiban. A harmadik körben jöhet Oszaka Naomi.


Babos Tímea szetthátrányból fordítva legyőzte a cseh Karolina Pliskovát és bejutott a 32 közé a miami kemény pályás tenisztorna női versenyében. A világranglistán 49. magyar játékos rosszul kezdett, a WTA-rangsor 14. helyén álló riválisa 4:1-re elhúzott, és bár Babos egyenlített, végül 7:5-re veszítette el az első játszmát közel 40 perc alatt. A folytatásban a magyar játékos elvette ellenfele adogatását, 4:2-nél megismételte ezt, így egyenlített.

A harmadik szettben sokáig Babos összpontosított jobban, megint brékelt, 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért adogatott, ám Pliskova egyenlített. A magyar játékos gyorsan visszabrékelt, de így tett a rivális is. Következett a rövidítés, amelyben Babos nem hibázott, így 2 óra 18 perc alatt győzött.

Babos WTA-versenyen még nem győzött le ilyen magasan rangsorolt ellenfelet, de a 2014-es Fed-kupa alatt három szettben nyert az akkor a világranglista tizedik helyén álló román Simona Halep ellen.

Babos a következő fordulóban Oszaka Naomival találkozik, a japán játékos a 14. helyen kiemelt olasz Sara Erranit búcsúztatta pénteken.

Miami, 2. forduló, nők, 6,85 millió dollár (1,9 milliárd forint) összdíjazás:
Babos-Pliskova (cseh) 5:7, 6:2, 7:6 (7-0)
Oszaka (japán)-Errani (olasz, 14.) 6:1, 6:3