Babos szórta az ászokat, és hátrányból nyert

Fotó: AFP / KARIM SAHIB

-

Számított a rossz kezdésre a magyar teniszező, akire a negyedik kiemelt vár a kínai tornán.


Szinte állandóan esett az eső Sencsenben, ezért vasárnapról hétfőre csúszott Babos Tímea nyitókörös meccse Jevgenyija Rogyina ellen.

A világranglistán 87. orosz játékos 2:0-ra elhúzott, és bréklabdája volt a 3:0-hoz. Babos ezt hárította, fordított, és 4:3 után már csak egyetlen pontot veszített a játszmában.

„Nehézkesen indult a meccs, erre azért számítottam is – nyilatkozta Babos. – Az elmúlt napokban ugyanis amikor pontjátékra került a sor, az elején mindig döcögött a játék. Aztán ahogy haladtunk előre, úgy lettem jobb.”


Megvan 2016 elso gyozelme!!!󾌬󾭞🏼A tegnapi esos nap utan ma jatszottam az elsokoros meccsemet itt Shenzhenben, es Rodina...

Szerző: Babos Tímea2016. január 3.

A második játszma már simábban alakult, Babos rögtön elvette ellenfele adogatását, majd 3:1-nél ismét, végül 6:3, 6:2-re győzött.

Babos kilenc ászt ütött Rogyina ellen, és az első adogatásainak a 78 százalékát megnyerte, majd az mondta, „ez egy stabil kezdés volt. Holnap nem lesz meccsem, így folytatom a felkészülést, kicsit kondizok és gyakorlok tovább.”

Holnapután a negyedik kiemelt Monica Niculescu vár a magyar játékosra. A 28 éves román teniszező 39. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 28. volt.