Babos: rettentő a búcsú, de közel az olimpia

Fotó: MTI/EPA / Stephan Müller

-

Babos Tímea a korábbi párostársától, a francia Kristina Mladenovictól kapott ki a Roland Garros tenisztornán, és búcsúzott egyesben. Az olimpiai kvóta azonban közel van.


Roland Garros, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Kristina Mladenovic (francia, 26.)–Babos Tímea 6:4, 6:3

A második fordulóban ért véget Babos Tímea számára az év második Grand Slam-tornája. A csütörtöki meccsen a WTA-rangsorban 45. Babos pontatlanabbul játszott a 26. helyen kiemelt ellenfelénél, aki 1 óra 19 perc alatt győzött.

Az első játszmában Mladenovic remekül kezdett, gyorsan brékelőnybe került, és 3:0-ra vezetett. Babos azonban ezután átvette az irányítást, kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 4:3-ra fordított. A sorozatban nyert négy játék után azonban a magyar játékos nem tudott élni előnyével, Mladenovic ismét három gémet nyert sorozatban, így 6:4-re övé lett a szett.A második játszma az elsőhöz hasonlóan rosszul kezdődött magyar szempontból, a francia teniszező 2:1-nél megnyerte riválisa szervajátékát, ez pedig döntőnek bizonyult, ugyanis innen megtartotta előnyét, és 6:3-mal a második szettet is hozta.

„Rettentően csalódott vagyok. Nem tudtam megfelelő taktikával játszani. Nem szerváltam jól, de így is voltak lehetőségeim” – írta Babos a honlapján, megjegyezve, mennyire sajnálja, hogy nem tudott élni a kínálkozó esélyekkel.


A galamb Serena Williams meccsén röppent el a pálya felett


Babos Tímea – aki két napja karrierje első főtáblás sikerét aratta a salakpályás Grand Slam-tornán – női párosban még versenyben van: a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán pénteken a második fordulóban lép pályára a Dominika Cibulkova, Kristen Flipkens szlovák, belga duó ellen.

Babos az első fordulóban a világranglistán 106. amerikai Samantha Crawfordot búcsúztatta mindössze 54 perc alatt.


Kvótaközelben

Babost vigasztalhatja, hogy egyre közelebb van az olimpiai kvótához, amelyet a világranglista alapján osztanak ki. A 23 éves soproni klasszis a Garros előtt egy helyet rontva a 45. helyen állt, ami biztató, mivel június 6-án az első 56-ban kell lennie a riói kvótához. Helyzetét megkönnyítheti, hogy egy nemzetből csak négyen indulhatnak egyesben az olimpián, továbbá az, hogy előtte nincs meg mindenkinek az előírt három Fed-kupa-részvétele 2013 és 2016 között. Mivel a Garroson még sosem jutott főtáblára, a mostani szerepléssel is tovább gyarapítja a pontjait.