Babos: "Remélem, ez csak a kezdet"

Fotó: MTI/EPA / PETER FOLEY

-

Babos Tímea, aki a US Openen egyesben a harmadik fordulóig jutott, bízik benne, hogy csak a kezdetet jelenti számára ez a siker.


Valahogy a Grand Slameken eddig sosem játszottam jól, és hogy most ilyen szinten tudtam teniszezni, az mindenféleképpen pozitívum. A Simona Halep elleni mérkőzés életem egyik legjobbja volt. A világ legnagyobb stadionjában egy top ötös játékos ellen közel voltam a győzelemhez, ez motivál és segíti a karrieremet. Ilyenekre van szükség a továbblépéshez, remélem, ez a harmadik kör csak a kezdet a Grand Slam-karrieremben" nyilatkozott a US Openről Babos a Magyar Tenisz Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.


A 23 éves teniszező hozzátette, az első fordulóban az osztrák Barbara Haas ellen rendkívül idegesen kezdett. „Pályafutásom során először voltam kiemelt egy Grand Slamen, ez hatalmas terhet rakott rám, és így elég döcögős volt az eleje, de az, hogy fordítani tudtam, nagyot dobott az önbizalmamon" – mondta Babos, aki 7:5-re elveszítette az első játszmát, a harmadikban pedig már 4:0-ás hátrányban volt a világranglistán 141. Haas ellen.

A magyar teniszező a következő hetekről, hónapokról elmondta, most tíz napot itthon pihen és készül, majd ezt követően kezdődik az ázsiai turné. „A játékosok körében ez a legkevésbé kedvelt túra, ezért, ha valaki ott van fejben, akkor az egy hatalmas aduász a kezében. Nekem is az a célom, hogy most a lehető legjobban feltöltődjek és pozitív lelkiállapotban utazzak el Ázsiába" – nyilatkozta Babos, majd hozzátette, bízik benne, hogy párosban ott lehet majd a szingapúri WTA-világbajnokságon és Kínában a Mesterek tornáján is.