Babos párosban döntős Miamiban

Fotó: MTI/AP / Alan Diaz

-

Elverték az első kiemeltet búcsúztató Gazparjan, Niculescuorosz, román párost a döntő szett rövidítésében 5-8-ról fordítva.


Nagy küzdelem után Babos Tímea és Jaroszlava Svedova duója bejutott a női páros döntőjébe Miamiban. A negyedik helyen kiemelt magyar, kazah kettős a pénteki elődöntőben a Margarita Gazparjan, Monica Niculescu orosz, román párost győzte le döntő rövidítésben.

Az első szettben Babosék 3:5-ről nyertek 50 perc alatt. A rivális a második játszma elején brékelt, és ezt az előnyét végigvitte. A döntő rövidítésben az orosz, román kettős már 5-2-re, 7-4-re és 8-5-re is vezetett, ám az utolsó öt pontot a magyar, kazah páros nyerte, és így 1 óra 41 perc alatt győzött. A döntőben a harmadik helyen kiemelt Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh kettős lesz Babosék ellenfele.

Babos – a miami torna első magyar döntőse – örömére a centerpályán sok magyar néző volt jelen. Ahogy a honlapján írta: „Hihetetlenül meleg volt, ezt a partnerem kicsit nehezebben bírta. Talán nem volt annyi energiája. De összességében nagyon szeretünk együtt játszani, ez segít nekünk a bajban! Remélem, hogy vasárnap egy trófeával tudunk hazamenni!”

A magyar játékos egyesben a nyolcaddöntőig jutott Miamiban, ott a második helyen kiemelt német Angelique Kerbertől kapott ki.

Miami, női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.)–Margarita Gazparjan, Monica Niculescu (orosz, román) 7:5, 4:6, 10-8, döntő rövidítés
Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh, 3.)–Hszü Ji-fan, Cseng Szaj-szaj (kínai, 8.) 6:2, 6:1