Babos már az Australian Openre készülhet

Fotó: AFP / KARIM SAHIB

-

Babos Tímea két játszmában kikapott az amerikai Alison Riskétől az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni tenisztorna elődöntőjében. Fucsovics Márton viszont éppen bejutott az elődöntőbe Happy Walley-ben.


Sencsen, elődöntő:
Riske (amerikai)–Babos 6:2, 6:4

A világranglistán 70. helyen álló, 22 éves Babos 1 óra 19 perc alatt szenvedett vereséget a WTA rangsorában jelenleg 97. riválisától.

„Jobb volt az ellenfél, ez az igazság. Végig küzdöttem, de nem játszottam úgy, mint az elmúlt napokban. Picit rosszabbul szerváltam, nem voltak elég élesek az ütéseim – értékelt Babos. – Bármit próbáltam csinálni vagy változtatni a taktikán, az ellenfelem mindig jól reagált. Nagyszerűen játszott, mindenre kiváló válaszokat tudott adni. Nem vagyok elkeseredve, hiszen ez egy nagyon-nagyon jó hét volt.”

Babos a jövő héten Sydney-ben csak párosban lép pályára, azután pedig az Australian Openen szerepel.

Fucsovics Márton Adelaide-ben szerepel egy Challenger-tornán, ahol bejutott az elődöntőbe. A világranglistán 214. magyar játékos a pénteki negyeddöntőben a japán Morija Hirokit verte könnyedén, 6:0, 6:3-ra az ausztrál városhoz tartozó Happy Valley-ben. Fucsovics a döntőért az első helyen kiemelt izraeli Dudi Selával találkozik szombaton. A 23 éves magyar teniszező a jövő héten az Australian Open selejtezőjében lesz érdekelt.