Babos háromszettes csata után jutott tovább Melbourne-ben

Fotó: MTI/EPA / LYNN BO BO

-

A magyar teniszező szetthátrányból fordítva győzte le a brit Heather Watsont. A második körben a 12. kiemelt Belinda Bencic vár rá.


A világranglista 60. helyén álló Babos Tímea három szettben 6:7, 7:5, 7:5-re legyőzte a ranglista 79. helyén álló brit Heather Watsont a Melbourne-ben zajló Australian Open női egyes versenyének első körében.


A 70 percig tartó első játszmájában fej fej mellett haladtak a felek, majd a rövidítésben a WTA rangsorában jelenleg 79. rivális koncentrált jobban. A második felvonásban a 23 éves Watson 4:4 után elvette Babos adogatását, a 22 esztendős magyar teniszező azonban visszabrékelt, fordított, majd egy újabb brékkel 46 perc alatt kiegyenlítette a játszmaállást.A döntő szettben Babos 3:2-nél sokadik bréklabdáját értékesítve 4:2-re ellépett, de ezután brékek sorozata következett, s a magyar játékos 5:4-es vezetésénél Watson adogathatott. Ekkor ugyan elmaradt az újabb brék, de 5:5 után Babos jobban összpontosított, így végül 2 óra 47 perc alatt a maga javára fordította a mérkőzést.

A két játékosnak ez volt az ötödik egymás elleni találkozója, s Babos most 3-2-re szépített.

A magyar teniszező első ízben jutott túl a Melbourne-i GS torna első körén. A második körben a 12. helyen kiemelt svájci Belinda Bencic vár rá. A csupán 18 éves Bencic eddigi legjobb Grand Slam-eredményét tavaly produkálta, amikor a 4. körig jutott Wimbledonban.„Rettenetesen boldog vagyok, hatalmas meccs volt! Nagyon örülök a győzelemnek! – írta Babos Tímea a honlapján. – A második játszmában kevesebb esélyem volt Watson szervájánál, mint az elsőben. De tartottam magam, próbálkoztam. Aztán az ellenfelem a meccsért adogatott, de akkor egy agresszív fogadógémmel sikerült visszabrékelnem. Nagyon-nagyon küzdöttem és akartam. A döntő szettben végig én vezetettem, de mindig visszajött. Az utolsó két pont egy tenyeres nyerő, majd egy fonák egyenes nyerő volt. Ezeket nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés alatt.”