Babos: Elképesztő érzés legyőzni Williamset

Fotó: Bongarts / Dennis Grombkowski

-

A soproni teniszező szetthátrányból verte meg a kilencszeres Grand Slam-győztes Venus Williamset a római tornán.


Babos Tímea 6:7 (5-7), 7:5, 6:4-re legyőzte a 12. helyen kiemelt Venus Williamset a római salakos tenisztorna második fordulójában. A 23. születésnapját előző nap ünneplő sportoló szetthátrányból tudott fordítani egy négy perc híján háromórás találkozón.


„Elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset – írta később a honlapján. – A meccs előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, elfelejtsem, Venus Williams ellen játszom. Rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszani, telt ház előtt. Köszönöm a Magyaroknak, akik kint voltak és végig szurkoltak!!! Bevallom őszintén, a meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet.”

Babos következő ellenfele a világranglistán 24. Madison Keys lesz, akinek a 16. hely volt a legjobbja a világranglistán éppen egy éve. Tavaly elődöntőzött az Australian Openen, míg Wimbledonban a legjobb nyolcig jutott.

Eddig kétszer találkoztak: 2012-ben Cincinnatiben Keys 6:3, 6:0-ra nyert, míg 2014-ben Birminghamben Babos győzött 6:2, 6:1-re.