Babos egy 70 millió forint összdíjazású torna döntőjében

Fotó: AFP / KARIM SAHIB

-

A világranglistán 86. magyar játékos éppen párospartnerével, a francia Kristina Mladenoviccsal csapott össze a négy között. Babos Tímea 1 óra 25 perc alatt bejutott a döntőbe a marrákesi salakpályán. Párosban pedig már győzött is.


A két játékos első két találkozóját a négy nappal fiatalabb rivális nyerte, a harmadik azonban egészen máshogy indult, ugyanis az MTK teniszezője két brék után, 35 perc alatt hozta a nyitószettet.

A folytatásban is kölcsönösen elvették egymás adogatását, mígnem Babos 5:4-nél a meccsért szerválhatott, és harmadik meccslabdáját értékesítve bejutott a fináléba. Ott ellenfele az ukrán Jelina Szvitolina (25.) vagy a szlovák Anna Schmiedlova (46.) lesz.

Párosban Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccal az oldalán már meg is nyerte a viadalt, így tizedik trófeáját hódította el párosban. Az első helyen kiemelt Babosék a fináléban 1 óra 19 perc alatt legyőzték a Laura Siegemund, Marina Zanevszka német-ukrán duót. Az első szett mindössze 21 percig tartott, míg a második már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, mintkét oldalon több brékkel. A játszmát lezáró rövidítésben csaknem végig az ellenfél volt előnyben, ám végül mégis Babos és társa ünnepelhetett.

A magyar játékos 2013 után másodszor diadalmaskodott Marokkóban.
Babos kora délután már egyesben is sikerrel járt, bekerült a szombati döntőbe, ahol az ukrán Jelina Szvitolina vár rá.