Baán szüleinek háza nyert a Liget-pályázaton; érvénytelenítették

-

1 milliót nyertek, a miniszteri biztos nem tudott semmiről. Azonnal lépett.


A Városliget Zrt. a tavasszal tette közzé a „Zöld a Ligeten túl” című felhívását, amelyben 1 millió forintos keretet ajánl fel VI., VII. és XIV. kerületi társasházak számára homlokzat és udvar zöldítésre. Ezen a pályázaton indult sikerrel a Dembinszky utca 4. szám alatti társasház, amelyben a Városliget Zrt.-t vezető Baán László szülei is élnek - tudta meg az Index. Ez a ház a Dembinszky utca Ligettől legtávolabbi végén van, a belsőudvarok zöldítési kategóriájában nyert.


A Városliget Zrt. a lap megkeresésére közölte, „csak a véletlennek köszönhető, hogy a miniszteri biztos szülei abban a házban laknak, amely egy kitűnő pályázatot adott be.” A véletlenben az információt előásó Várnai László zuglói képviselő nem hisz.

Baán László a cikk megjelenése után értesült arról, hogy az a ház is nyert, amelyben szülei laknak. Közleménye szerint azonnal utasította a Városliget Zrt.-t, hogy érvénytelenítse a pályázatot, valamint a beérkezett pályázatokat hozzák nyilvánosságra. A pályázati feltételek közé beírják, hogy a cég dolgozói vagy hozzátartozói nem pályázhatnak.