B. B. King lányai szerint megmérgezték a blueskirályt

Fotó: AFP / PASCAL GUYOT

-

Patty King és Karen Williams szerint a 89 éves korában elhunyt zenészlegendát meggyilkolták. B. B. King lányai a zenész menedzserére és asszisztensére gyanakodnak.


Május 14-én, 89 éves korában hunyt el a világhírű blueszenész Las Vegasban. A hivatalos közlemény szerint B. B. King beteg volt, és álmában hunyt el. Most azonban a zenész két lánya cáfolja a közleményt, az AP-nek nyilatkozva az állították, hogy édesapjuk halálát valójában mérgezés okozta – írja a Vulture.com.

Az egyikük, Patty King, eskü alatt vallotta, hogy LaVerne Toney menedzser asszisztense, Myron Johnson a zenész halála előtt, hónapokon keresztül ismeretlen anyagból csöpögtetett B. B. King ételébe vagy italába. Egyelőre azonban a boncolás eredményeiről a Las Vegas-i hatóság nem mondott semmit, így a mérgezést sem erősítették vagy cáfolták meg ezidáig.


B. B. King gyerekei a menedzserrel való összetűzésükről is beszámoltak, a családtagok szerint LaVerne Toney nem engedte meg nekik, hogy meglátogassák beteg apjukat. A 40 éve B. B. King mellett dolgozó menedzsert Patty King pedig már tavaly megvádolta azzal, hogy milliókat csalt ki az apjától.