Azzal vádolta utastársát, hogy az Iszlám Állammal kommunikál

-

Valószínűleg téves terrorriasztás miatt több órás késéssel szállt fel szombaton délután az EasyJet légitársaság Bécsből Londonba tartó járata.


Az osztrák belügyminisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint röviddel a tervezett felszállás előtt az egyik női utas riasztotta a személyzetet, mert azt gyanította, hogy a mellette ülő utas mobiltelefonján az Iszlám Állam terrorszervezettel kommunikál.


A személyzet azonnal értesítette a biztonságiakat, akik leszállították a meggyanúsított férfit. Utána az egész gépet evakuálták és a fedélzetet, továbbá az összes csomagot még egyszer átvizsgálták. A hatóságok semmilyen gyanús dolgot nem találtak, és végül több mint háromórás késés után engedélyt adtak a felszállásra.

A fedélzeten akkor azonban már két személlyel kevesebben tartózkodtak, ugyanis sem a gyanúsított, sem a személyzetet riasztó nő nem volt az utasok között. A hatóságok mindkettőjüket kihallgatták, a férfi mobiltelefonját pedig alaposan átvizsgálták. Róla később csak annyit közöltek, hogy iraki állampolgár és Londonban tanul. Azt azonban állítólag még késő délután is vizsgálták, hogy van-e bármilyen kapcsolata az Iszlám Állammal.