Azt akarták, fújjon a Barca ellen a Clásicón

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

Manipulálni akarták a novemberi Real Madrid-Barcelona spanyol bajnokit - közölte egy partjelző. Az ügyben nyomoz a spanyol rendőrség.


Egy spanyol játékvezető telefonon azt mondta a partjelzőnek, ítéljen a Barcelona ellen az egyik meccsen - derült ki a spanyol korrupcióellenes hivatalhoz benyújtott panaszlevélből.

A partjelző ügyvédje, Jacinto Vicente Hernandez azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az ügyfelét megkereste az egyik kollégája, és rá akarta venni, hogy a Barcelona ellenfelének kedvezzen. A szóban forgó meccs pedig mi más lett volna, mint a novemberi El Clásico, azaz a Real Madrid-Barcelona rangadó. A Marca úgy tudja, egy játékvezető hívta fel a partjelzőt, mondván, „jobb, ha a fontosabb ítéleteknél ő dönt, nem pedig a játékvezető, mert akkor kevesebb a vita, és a média sem csap le rá olyan hevesen”.

Helyi lapok szerint ez lehet majd a spanyol bundabotrány. Az ügyben egyelőre nem hozták nyilvánosságra egyetlen játékvezető vagy asszisztens nevét sem. A Barca elnökhelyettese, Susana Monje azt mondta: „Remélem, ebből semmi nem igaz.”

A Real Madrid nem kommentálta a hírt, a spanyol rendőrség viszont már nyomoz az ügyben.