„Azért ez a tó elég fless” – Bánkitó Fesztivál, harmadik nap

Fotó: / Peter Ferenci

-

Bánk a hétvégére fullra járt, lettek például olyan dolgok, mint hogy sor. A világos csettintésre jött fél öt körül, még hatkor is arconpörgőknek pakolhatott a DJ. Zenélt a Zagar, a Middlemist Red, Jónás Vera, az Amoeba & Fixi4, színházat csinált például a Tünet Együttes. Már csak az a kérdés, mi legyen, zuhany vagy tó?


Az esti koncertek után két helyszín (Cirkuszi Sátor, Bar72) között igyekezett mindenki megtalálni magát. Az egy négyzetméterre jutó jófej keverékkutyák rekordot döntöttek. A nép kíméletlenül döngette a kapukat. Egészen a fesztivál végéig korábbi fellépők grasszáltak a tópartokon. Szóval a végére nem maradt más, mint még egy sör és kovászos uborkás csirke a Harcsában.„Ábel, hol vannak a csajok?” – Middlemist Red

A middlemistes gyerekek (Nóvé Soma, Papp Dávid, Ürögdi Ábel, Deli Soma) mezítláb tolták le az egyik legjobb koncertet Bánkon. Nóvé Soma azt mondja, így könnyebben tudják csavargatni az effektpedálokat. 2012 végén alakultak, megnyerték az Index alternatív dalversenyét, aztán a Deezer nemzetközi tehetségkutatóját, szóval az eddigi EP-vel eléggé megy a szekér. A srácok 20-23 évesek, a zenéjük a 60-as és 70-es évek beatjéből és pszichedéliájából jön, Pink Floyd, King Crimson, Doors. Régen minden jobb volt.

Novemberben érkezik nagylemez, addig megy a turnéskodás, augusztus 2-án az Akváriumban koncert, aztán a Sziget. Már nem csak a haverok járnak koncertre, meg az a srác, aki ismeretség nékül is tudta az összes szöveget. A Deezer határozatlan időre segíti őket, irány lehet majd Európa. Bánk nagyon bejött nekik.„Egyre szexibb vagy, miközben vetkőzől?” – Tünet Együttes: Nem emlékszem, hogy így neveltek volna

Szombat este a Cirkusziban a BBC 7 Up című sorozata alapján készült workshop alapján készült interaktív színház ment. Kicsit több mint százan voltak bent, a Bánkra jellemző programra járás működött, bárhol voltunk, nem volt kínos legeltetés. A 7 Up hétéves gyerekekből álló csoportot kezdett követni, hétévente visszanézve az életükbe. A gyerekek közben 56 éves felnőttek lettek. A Tünet táncolt is kicsit, de az egész leginkább egy jó hangulatú csoportfoglalkozáshoz hasonlított. A táncosok az élettöredékeket egyes számban, mindenkit érintő kijelentésekkel, fogadalmakkal és kézfeltartással megválaszolható kérdésekkel hoztak be.


Tünet Együttes: Nem emlékszem, hogy így neveltek volna

21: Jó lenne már felvinni a csajokat valahova. 35: Sokan azt hiszik, harminc se vagyok. 42: Kíváncsi vagyok, milyen az eredeti hajszínem. 77: Szeretnék végre boldog lenni. Tudod mi a szerelem? Most épp szerelmes vagy? Ha lenne egy idegen civilizáció, akik azzal a szándékkal érkeztek a Földre, hogy elpusztítsák a független színházat, beállnál katonának?


Ilyen volt az első nap, ilyen a második, így készültek a kiállításra, ilyen volt a kitelepült Placcc Fesztivál, és még a házakat is menő művészek festették.